Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до списку

Басанська вода: смачна, цілюща, корисна

07.06.2021

Вода – джерело життя. Так стверджує народна мудрість. І дійсно, без води зникне все живе на землі, у тому числі і людини.

В давнину наші пращури вміли знаходити підземні джерела з добрими смаковими властивостями і саме в тих місцях копали собі криниці. У наш час доведено, що вода розрізняється не тільки за смаком, а й має різні цілющі якості, які допомагають від певних захворювань. Добре відомі такі лікувальні джерела в Моршині, Трускавці, Миргороді.

У селі Басань Пологівського району теж є своя смачна вода, ще й до того ж насичена мінеральними солями, при вживанні яких оздоровлюється і зміцнюється організм людини.

Старожили переповідають, що теперішнє село Басань виникло завдяки саме особливій воді. Ще козаки вгамовували спрагу цією джерельною водою і високо цінували її смак. Одного разу козаки в поході на Чернігівщині спробували тамтешньої води. Не сподобалася їм водиця: і холодна, і прозора, але не до смаку. І розповіли вони чернігівським селянам про смачну воду в степовому Запорізькому краї та й вирушили собі знову на Січ. А через деякий час жителі с. Стара Басань Чернігівської губернії прибули у наші краї та на місці з доброю водою, про яку розповідали козаки, заснували поселення Басань.

Глибина Басанської свердловини сягає майже 100 метрів. А сучасні дослідження підтвердили, що вода містить мінеральні речовини, які корисні для нормальної роботи шлунку, печінки, нирок. 

Цілюща, а головне, смачна Басанська вода користується попитом. Багато пологівців, скуштувавши її одного разу, вже не можуть відмовитись від справжнього дива пологівської землі – кришталево прозорої і корисної води із Басані.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше